Logo van SchilderwerkZwolle.nl met kasteel boven de titel

Is rood de kleur van succes?

Is rood de kleur van succes?

Iedere dag houd ik mij bezig met kleuren en de afgelopen twee weken vielen mij twee kleuren op: rood en wit. Door Ajax en Feyenoord staat het Nederlandse voetbal weer op de kaart. De strijd tussen deze twee clubs is weer helemaal terug. Maar heeft het rood-witte shirt iets te maken met het succes?

Niet alleen Ajax en Feyenoord spelen in een rood shirt, of in combinatie met de kleur wit. Uit onderzoek blijkt dat de populairste kleuren in het Nederlandse (amateur)voetbal rood, blauw-wit en rood-wit zijn. Dus bijna 20 procent van de Nederlandse voetbalclubs heeft een rode tint in het voetbalshirt.

 

Rood: kracht en energie

De kleur rood toont kracht en vrolijkheid, het wordt geassocieerd met energie. Voor mensen is rood de kleur van het leven, vitaliteit en passie. Door bijvoorbeeld een wit accent toe te voegen aan het shirt valt het rode gedeelte nog meer op. De rode kleur imponeert de tegenstander, omdat rood dominantie uitstraalt.

Bij vechtsporten zoals boksen, worstelen en taekwondo strijdt iedereen individueel tegen elkaar. Bij deze sporten krijgen beide vechters willekeurig een blauwe of rode kleur toegewezen. Wat blijkt: Het effect van de rode kleur is in deze vechtsporten nog groter. Want tijdens de Olympische Spelen in Athene wonnen bij deze drie verschillende vechtsporten aanzienlijk meer deelnemers in de rode kleur dan in de blauwe kleur.

 

Uw huis rood schilderen?

Verschillende onderzoeken tonen aan dat sporters die een rode kleur dragen een grotere kans hebben om te winnen. Uiteraard is sporten met een rood shirt aan geen zekerheidje om te winnen, maar kennelijk is rood toch de kleur van succes. In ieder geval bij sport! Dus moeten wij voor het schilderwerk aan de woning dan massaal kiezen voor de kleur rood?

Nee dat niet, maar misschien heeft de kleur rood u de afgelopen weken wel dichter bij elkaar gebracht door de prestaties van Ajax of Feyenoord. Ik, als Ajax fan, vind het dan ook een mooi moment om samen hand in hand (kameraden) het buitenschilderwerk aan uw woning met burenkorting uit te voeren. Hoe meer buren er mee doen hoe hoger de korting. Wie weet heeft u de komende maanden dan wel dubbel plezier. Een succesvolle voetbalclub en het buitenschilderwerk aan de woning tip top in orde.

Lees meer

Meer nieuws

schilderprijs.nl

Schilderprijs.nl Schilderprijs.nl bereken uw schilder prijs online Schilder Prijs is een initiatief van De Nooy Meesterschilders, een familiebedrijf dat al sinds 1754 actief is in

Schilderonderhoudsplan.nl

Wij zorgen al generaties lang voor vakkundig en goed schilderwerk voor een vast maandbedrag. Ons moederbedrijf kent zijn oorsprong in 1754, vanuit die eeuwenoude ervaring

Kunstgras Laten aanleggen

Kunstgras Vleuten Het gras is groener aan de overkant, is wat de buren zeiden nadat kunstgrasvleuten.nl bij ons de tuin gerenoveerd hadden! kunstgrasvleuten.nl is uw

Schilderwerk Apeldoorn

  SchilderwerkApeldoorn.nl Zorgeloos verzekerd van jarenlang goed schilderwerk in Apeldoorn en omstreken   Hoe werkt het abonnement?​ Het abonnement van Schilderwerk Apeldoorn start met een