Logo van SchilderwerkZwolle.nl met kasteel boven de titel

Warmte en buiten schilderen

Warmte en buiten schilderen, waar moet u rekening mee houden?


Het is deze zomer al vaak stralend weer geweest, sommige dagen zelfs belachelijk heet… Als die zon volle bak schijnt, waarmee moet u dan rekening houden als u buiten schildert? 

In ieder geval dat u zelf voldoende drinkt, anders komt er van schilderen natuurlijk helemaal niets terecht. En als u dan aan de slag gaat, heeft Eigenhuis Schilderplan 3 schilderstips voor een goed resultaat op zonnige en warme dagen. 

1. Zorg voor een goede dagplanning

Schilder bijvoorbeeld niet op het heetst van de dag en schilder niet in de volle zon. Als de ondergrond warm is en de luchttemperatuur hoger is, droogt de verf heel snel. Daardoor verwerkt het zwaar en vloeit de verf niet strak. Kans op een minder mooi eindresultaat dus. 

2. Schilder ¨achter de zon aan¨

Laat zonnetje eerst maar even schijnen op de verschillende onderdelen. Als hij daar dan verdwenen is, en u de ondergrond heeft laten afkoelen, ga dan lekker in de schaduw aan de slag. Dan is de ondergrond niet te warm, de verf droogt minder snel, het is prettiger te verwerken en de vloeiing is veel beter. De kans op blaasvorming is zo vele malen minder. 

3. Houd voorbereidend werk achter de hand

Hoe werkt het Eigenhuis Schilderplan

Als er een warme dag op komst is, en u toch aan de slag wilt gaan, zorg dan dat u nog wat voorbereidend reinigingswerk achter de hand hebt. Want wat is er nou beter dan met warm weer met water in de weer zijn?  

Kortom warmte en buiten schilderen kan samen gaan, maar vergt wel enige aanpassingen in de werkwijze. En die warme dagen, die komen in Nederland steeds vaker voor. 

Moet u dan wel zelf aan de slag willen gaan?

Ik kan mij voorstellen dat u dit niet ziet zitten. Kies dan voor het gemak van het Eigenhuis Schilderplan. Lees hier meer over hoe gemakkelijk ons onderhoudsabonnement in zijn werk gaat.

Onze Eigenhuis Schilders weten hoe ze ook op warme dagen om moeten gaan met de situatie en tot een prachtig eindresultaat kunnen komen. Dan houdt u het hoofd koel! En natuurlijk het ijskoude glas water voor de schilder….

Wilt u meer blogs lezen van Jeroen? Dat kan!

Vakantiegeld, waar besteedt u het?Slecht binnenwerk beinvloedt uw buiten schilderwerk | Op pad met Eigenhuis Schildercoach Jeroen | Bent u #samensterk met uw buren? | Kwaliteit van schilderwerk, wat is dat nu? | Schilderabonnement daar zit ik toch voor altijd aan vast? | Om je vingers bij af te lakken, de Eigenhuis Schilder Spies

Lees meer

Meer nieuws

schilderprijs.nl

Schilderprijs.nl Schilderprijs.nl bereken uw schilder prijs online Schilder Prijs is een initiatief van De Nooy Meesterschilders, een familiebedrijf dat al sinds 1754 actief is in

Schilderonderhoudsplan.nl

Wij zorgen al generaties lang voor vakkundig en goed schilderwerk voor een vast maandbedrag. Ons moederbedrijf kent zijn oorsprong in 1754, vanuit die eeuwenoude ervaring

Kunstgras Laten aanleggen

Kunstgras Vleuten Het gras is groener aan de overkant, is wat de buren zeiden nadat kunstgrasvleuten.nl bij ons de tuin gerenoveerd hadden! kunstgrasvleuten.nl is uw

Schilderwerk Apeldoorn

  SchilderwerkApeldoorn.nl Zorgeloos verzekerd van jarenlang goed schilderwerk in Apeldoorn en omstreken   Hoe werkt het abonnement?​ Het abonnement van Schilderwerk Apeldoorn start met een